Biskvitui:
- 4 kiaušinių
- 120 g cukraus
- 120 g miltų
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 1 žiupsnelio druskos
Kremui:
- 500 g DVARO varškės
- 400 g DVARO grietinėlės
- 100 g miltelinio cukraus
- 1 valg. š. vanilės ekstrakto
- Citrinos sulčių pagal skonį
- Tarkuotos apelsino žievelės
Papuošimui:
- Kalėdinių meduolių
PARUOŠIMAS:
Biskvitas:
Su plakikliu suplakite kiaušinius. Nesustodami plakti pamažu supilkite cukrų, žiupsnelį druskos ir plakite dar 10–12 minučių. Cukrus turi ištirpti, o masė tapti balta.
Į suplaktą masę šaukštu įmaišykite persijotus su kepimo milteliais miltus. Maišykite, kol neliks sausų gumuliukų.
Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą formą, išlyginkite paviršių ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių.
Iškepusį biskvitą atvėsinkite kepimo formoje, o tada perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti.
Kremas:
Pertrinkite gerai varškę, kad visiškai neliktų gumuliukų. Varškę išplakite su milteliniu cukrumi ir vanilės ekstraktu. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki standžių putų, ją atsargiai įmaišykite į varškės masę. Pagal skonį pagardinkite kremą citrinos sultimis.
Tortas:
Biskvitą perpjaukite į tris lygias dalis, kremu pertepkite visus tris sluoksnius ir aptepkite biskvito viršų. Puošti tortą meduoliais galite iš karto. Rekomenduojame papuoštą tortą valgyti iš karto, nes meduoliai pasidaro minkšti.