Apkepui:
- 200 g puskiečio ar kietojo sūrio DVARO sūrio
- 250 ml DVARO grietinėlės (10% rieb.)
- 70 ml vandens
- 60 g DVARO sviesto (ir dar gabalėlio kepimo formai ištepti)
- 3-4 česnako skiltelių
- 1,5 šaukštelio čiobrelių (šviežių arba džiovintų)
- 1,5 šaukštelio druskos
- Juodųjų pipirų
- ±1,5 kg bulvių
PARUOŠIMAS:
Sutarkuokite sūrį ir atidėkite į atskirą dubenį.
Į nedidelį puodą pilkite grietinėlę, vandenį, dėkite sviestą, traiškytus česnakus, čiobrelius, druską ir pipirus. Puodą kaitinkite ant nedidelės kaitros, kol ištirpsta sviestas. Svarbu neužvirti, tik pašildyti. Ištirpus sviestui, išjunkite kaitrą ir gerai išmaišykite.
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite maždaug 3-4 mm storio griežinėliais.
Kepimo formą ištepkite sviestu.
Sluoksniuokite apkepą: darykite tris sluoksnius: išdėliokite pirmą sluoksnį bulvių griežinėlių. Užpilkite trečdalį grietinėlės ir sviesto mišinio (prieš pilant pamaišykite jį). Pabarstykite trečdalį sūrio.
Kartokite sluoksniavimą, kol užpildysite kepimo formą.
Pirmas 20 min. kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje be vėjelio. Tuomet keiskite režimą ir kepkite dar 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje su vėjeliu, kol apkepas apskrus iki norimo lygio. Patiekite iškart, burbuliuojantį ir karštą!